نصب آسانسور
نصب آسانسور
نصب آسانسور امروزه با توجه به پیشرفت های قابل توجهی که شده است ،تقریبا در تمام ساختمان ها ،آسانسور نصب می شود . تنها آن دسته از ساختمان های قدیمی ساز که قدمت بالایی دارند ،آسانسور ندارند . وجود آسانسور در هر ساختمان به عنوان یکی از مزیت های آن محسوب می شود .
اما چگونه آسانسور ساخته و نصب می شود ؟ در این مقاله در رابطه با آسانسور و نصب آنصحبت می کنیم .
می توان مراحل نصب آسانسور را به ۴ مرحله تقسیم کرد . دقت و تجربه کافی در هر یک از این مراحل می تواند کیفیت آسانسور را تخمین بزند . لازم است تا قبل از نصب آسانسور به نوع تجهیزات استفاده شده و میزان کیفیت آن ها توجه ویژه ای داشته باشید . متاسفانه گاهی دیده شده است ،که با وجود پرداخت هزینه های هنگفت ازطرف کارفرما ،آسانسور با کیفیت خوب و مناسبی احداث و نصب نشده است و تنها دلیل آن عدم طراحی مناسب پیمانکار است .
مراحل نصب آسانسور :
نصب آسانسور شامل آهن کشی آسانسور می باشد
در این مرحله از نصب اسکلت ها و شاستی را به درون چاهک نصب می کنند و لازم است تا آهن هایی که در این مرحله مورد استفاده قرار می گیرند ،تیر آهن ،ناودانی ،نبشی ،پلیت و… باشند . لازم است تا برای نصب اسکلت ها به دورن چاهک از یک جوشکار ماهر و با تجربه استفاده کنید.
نصب آسانسور شامل نصب در و ریل آسانسور می باشد
بعد از اتمام مرحله اول با موفقیت ،آهنکشی آسانسور به پایان می رسد و دیگر نوبت به نصب ساخت درب طبقات آسانسور می شود . در طی این مرحله از نصب بدنه شاسی آسانسور فیکس می شود و درب آسانسور در طبقات مربوطه نیز طراحی می گردد . البته لازم است که درب آسانسور در طبقه همکف بعد از وارد کردن کابین آسانسور به داخل چاه تعبیه گردد . بعد از اتمام این مراحل نوبت به ساخت سقف چاه آسانسور یا همان دال بتنی می رسد .
نصب آسانسور شامل مکانیکی آسانسور می باشد
در مرحله سوم از نصب آسانسور نوبت به ساخت شاستی موتور می باشد . در این مرحله از نصب ،موتور آسانسور باید به موتور خانه فرستاده شود و در محل خود نصب گردد ،لازم به ذکر است که این مرحله باید با کمک بالابر های کلایمر و جرثقیل انجام شود . در موتور آسانسور شیار هایی تعبیه شده اند که سیم بکسل ها از آن ها عبور می کنند و سبب مرتبط سازی قاب وزنه به درون چاه آسانسور می شود و در نهایت این امر سبب نصب فلکه گارونر موتورخانه می گردد .
نصب آسانسور,نصب آسانسور هیدرولیک,نصب آسانسور هیدرولیکی,نصب آسانسور از بیرون ساختمان,نصب آسانسور در حیاط,نصب آسانسور بیرون ساختمان
نصب آسانسور شامل سیم کشی آسانسور می شود
سیم کشی آسانسور یا الکتریال مرحله آخر از نصب آسانسور می باشد . در این مرحله از نصب موارد زیر انجام می شود و بعد از اتمام آن اسانسور آماده حرکت می گردد .
- نصب تابلو برق سه فاز
- نصب تابلو فرمان آسانسور
- نصب تراول کابل
- نصب کابل کشی موتور آسانسور
- ساخت و نصب قفل های در آسانسور
- نصب شستی داخل کابین و طبقات آسانسور
- نصب در کابین
- نصب کردن سیم بکسل،عصایی و فلکه چاهک آسانسور
- و همچنین دیگر موارد که برای نصب اسانسور لازم است .
- با اتمام تمام این مراحل می توانیم بگوییم که نصب آسانسور به اتمام رسیده است و آماده برای حرکت است .
- قیمت نصب آسانسور
شاید این سوال بسیاری از افراد که تصمیم به خرید و نصب آسانسور دارند ،باشد . قیمت نصب آسانسور با توجه به عوامل موثر بر آن تخمین زده می شود .
همانطور که در ابتدا گفته شد ،نصب آسانسور و بالابر ها می تواند تغییر جدی در سبک زندگی ساکنین موجود در ساختمان ایجاد کند . با کمک آسانسور حمل و نقل افراد به راحتی انجام می گیرد و همین امر سبب جلوگیری از بروز بسیاری از آسیب های اسکلتی و عضلانی می گردد ،همچنین افراد معلولی که دچار معلولیت حرکتی هستند ،دیگر لازم نیست که حتما در طبقه همکف سکونت داشته باشند ،وجود آسانسور این محدودیت ر ا از بین برده است ، در نتیجه می توان از همین نکته اهمیت آسانسور در ساختمان را درک کرد . بیشترین نوع آسانسور که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند ،آسانسور های کششی و هیدرولیکی هستند که هر کدام از آن ها مزایا و معایب خود را دارند ،افراد با توجه به طبقات و ساختمان خود می توانند از انواع آسانسور استفاده کنند .
تمام این موارد می تواند در تعیین قیمت آسانسور و نصب آن تاثیر گذار باشد .
نصب آسانسور,نصب آسانسور هیدرولیک,نصب آسانسور هیدرولیکی,نصب آسانسور از بیرون ساختمان,نصب آسانسور در حیاط,نصب آسانسور بیرون ساختمان
طراحی آسانسور
اندازه و امکانات موجود در آسانسور نوعی دیگر از آسانسور است که می تواند بر میزان هزینه آسانسور تاثیر گذار باشد . در حققیت یکی از مهم ترین عواملی که بر میزان قیمت ،نصب و راه اندازی آسانسور تاثیر می گذارد ،میزان ظرفیت هر آسانسور می باشد . میزان ظرفیت هر آسانسور می تواند بر تمام عوامل ازنصب آسانسور تا راه اند ازی آن موثر باشد .
نصب آسانسور ساختمان در حال ساخت
نصب آسانسور به یک ساختمان که هنوز در مرحله ساخت است با نصب آسانسور به یک ساختمان قدیمی ساز بسیار متفاوت است . تجهیزات مورد استفاده در ساختمان های قدیمی ساز بسیار متفاوت است و می توان هزینه های بسیاری را با خود همراه داشته باشد . بهتر است آسانسور در همان مراحل اولیه ساخت ساختمان انجام شود .
با توجه به موارد ذکر شده می توان اهمیت وجود آسانسور و مراحل نصب آن را به راحتی درک کرد ،بهتر است در انتخاب و طراحی یک آسانسور هزینه مصرفی را ملاک خود قرار ندهید و تنها به کیفیت تجهیزات به کار رفته در ساخت و طراحی آسانسور توجه داشته باشید.
نصب و راه اندازی آسانسور یکی از مهمترین مراحل چهارگانه در آسانسورهای ایده آل است. اگر مرحله نصب آسانسور ضعف داشته باشد ما نتیجه ایده آلی نخواهیم داشت. حتی اگر انتخاب قطعات به بهترین شکل انجام شود. در انتهای مطلب به این نکته بیشتر پرداختهایم.
مراحل نصب و راه اندازی آسانسور بطور کل به ترتیب زیر میباشد.
مرحله اول نصب و راه اندازی آسانسور نصب ریل و درب (مکانیکال۱)
ریلهای هدایت کابین و کادر وزنه و همچنین دربهای طبقات مطابق نقشه نصب میگردند. موقعیت نصب ریل و دربها توسط طراح آسانسور مشخص میشود. بهترین حالت موقعیت نصب ریل هدایت کابین، مکانی است که مماس بر مرکز صقل کابین باشد. در این حالت کمترین اصطکاک مزاحم که موجب استهلاک شود را خواهیم داشت. و در حین حرکت کمترین صدا ایجاد خواهد شد. مورد مهم در نصب ریلها، دقت بالای شاقول است. همچنین نصب شدن ریلها روی یکدیگر و کاملا موازی بودن آنها با جفت روبروی خود است. حصول این نتایج به کمک ساعت ریلها و شاقولهای لیزری و سیم شاقولها است. کل مسیر شفت بصورت یکپارچه طی میشود و به عنوان مبنای نصب ریل مورد استفاده قرار میگیرد.
دربهای طبقات نیز باید دقیقاً با لحاظ فواصل استاندارد و طراحی در راستای یکدیگر قرار بگیرند. (خطای مجاز در ارتفاع شفت برای ریلها ۳ میلی متر در ۳۰ متر و در عرض شفت ۱ میلی متر است.)
نکته مهم دیگر رعایت فاصله تکیهگاههای ریل است. تکیهگاهها با مقطع (ضخامت) ریل رابطه مستقیم دارد. فاصله نقاط اتصال ریل به ساختمان (تکیهگاهها) نباید زیاد باشد. زیرا در این صورت امکان خمش (خم شدن) و کمانش (کمانه شدن) ریل وجود دارد. همچنین نباید فاصله کم باشد زیرا فرصت انعطاف از ریل گرفته میشود و روانی حرکت کابین کمتر میشود.
مرحله دوم نصب آسانسور: (مرحله مکانیکال ۲)
در این مرحله موتور آسانسور در جای خود مستقر میشود. کابین و متعلقات آن نیز درون شفت، مونتاژ میشوند و در جای خود قرار میگیرند.
سیمبکسلهای کششی متصل میگردند. وزن کابین و دیگر تجهیزات متحرک روی سیمبکسلها قرار میگیرد. (معلق سازی کابین)
نصب ترمز ایمنی و سیستم ایمنی مکانیکی آسانسور در این مرحله از نصب انجام میشود.
مرحله سوم نصب و راه اندازی آسانسور (نصب الکتریکال ) است.
در این مرحله تابلو کنترل آسانسور، شستیهای فرمان و احضار و سایر مدارات الکتریکی و ایمنی متصل میشوند. همچنین سیمکشیهای برق قدرت الکترو موتور به آن متصل شده و آسانسور آماده تست میشود.
موارد حائز اهمیت در این بخش، انتخاب نوع و مقطع سیمهای مصرفی است. دیگر نکات دارای اهمیت موقعیت نصب تابلو فرمان، نحوه صحیح اتصال سیمها به مصرف کنندهها و رعایت نکات مهندسی در مداربندی میباشد.
اکثر حوادث برقگرفتگی یا آتش سوزی به علت سهلانگاری در این مرحله است، که علت آن اتصالی جریان برق است.
پس از انجام این مراحل، تنظیمات نهایی آسانسور انجام میشود و آماده راهاندازی و استفاده عمومی خواهد شد.
البته برخی اجرای استراکچر (سازه آسانسور یا آهنکشی) را نیز جزو مراحل نصب و راه اندازی آسانسور میدانند.
این بخش نیز به عنوان بخش زیرساختی از نظر مقاومت و تأمین فضای مورد نیاز بسیار دارای اهمیت است.
نصب آسانسور
اهمیت نصب و راه اندازی آسانسور توسط متخصص
نصب و راه اندازی آسانسور یک عملیات فوقالعاده حساس و ظریف است. متأسفانه این امر مهم معمولاً کمتر مورد توجه قرار میگیرد. اغلب تصور میشود اگر قطعات خوبی خریداری شود آسانسور با کیفیت و خوبی ایجاد خواهد شد. شاید نقص قطعاتی با کیفیت پایینتر را بتوان با نصب خوب جبران کرد. اما به هیچ وجه با نصب و راه اندازی بد نمیتوان آسانسور خوبی ایجاد نمود. حتی اگر از بهترین تجهیزات هم استفاده شده باشد. آسانسور بد نصب شده عمر کمتری نسبت به آسانسور کارشناسی شده دارد. و دائما برای ساکنان هزینه تعمیر به بار خواهد آورد.
داشتن خلاقیت، نقشههای اجرایی درست و اجرای دقیق آن نقشهها تأثیر زیادی در نتیجه نهایی آسانسور دارند. نحوه جابجایی تجهیزات هنگام نصب بسیار تأثیرگزار است. تحت فشار قرار دادن تجهیزات که معمولاً با اهرم کردن آنها انجام میشود موجب دفرمگی قطعه آسانسور میشود. همه جزئیات هنگام نصب و راه اندازی آسانسور مهم و دارای تأثیر میباشد.
مداربندی اشتباه قسمت الکتریکال، جریان یا ولتاژ اضافه و نادرست به قطعات وارد میکند. این اشتباه سبب میشود مقاومت و طول عمر قطعه به نصف کاهش یابد و یا بطور کامل بسوزد.
مقصر اصلی حوادث آسانسور
نصب و راه اندازی درست را میتوان از کسانی توقع داشت که عملکرد هر تجهیز را میدانند. چگونه نصبی در یک ماشین (آسانسور) باید انجام شود تا بهترین عملکرد و بالاترین طول عمر مفید را داشته باشد. کارشناسان زبده اصول عملکرد قطعات مکانیکی و الکتریکی را آموخته اند و هر روز بر علم خود میافزایند. اکثر حوادثی که در آسانسور اتفاق میافتد به علت بی کیفیتی تجهیزات نیست.این حوادث غالبا در اثر اشتباه تکنیسین غیر حرفهای یا شرکت مسئول نصب و راه اندازی نامعتبر است.
تکنیسینهای نا آزموده هم به خود و هم به مصرف کنندگان، آسیب جانی یا مالی جدی وارد میکنند. و اسباب زحمت برای مالکان ساختمان میشوند. به همین جهت است که نصب و راه اندازی آسانسور دارای اهمیت فراوانی است.